Cardul Confluenta Culturilor

Am stabilit un parteneriat cu Institutul Francez din Timisoara pentru Cardul Carrefour Cultures/Treffpunkt der Kulturen/ Confluenta Culturilor. Acesta  este un proiect comun initiat de Institutul Francez din Timisoara si de Centrul Cultural German  din Timisoara care reuneste principalele institutii culturale din oras.

Cardul cultural reprezintă un abonament comun la cele două Mediateci (franceză şi germană), costă 55 lei /an tarif redus (copii,elevi, student, pensionari), 65 lei/an tarif întreg, este valabil timp de un an, începând cu data înscrierii, şi oferă proprietarului lui reduceri la ceilalti parteneri culturali. El îşi propune să promoveze cultura, sportul, limbile străine şi ideea de partenariat între instituţiile culturale din Timişoara, pentru a incita publicul larg, copii si adulti, către noi practici culturale-educative şi sportive.
Ideea de la care s-a pornit a fost să-i incitam pe cititori,  fie ca sunt copii, fie ca sunt adulti,  să fie mai interesati de activitile culturale, educative,  sportive  sau de agrement care există in Timişoara, să participe mai activ la viaţa culturală a oraşului.

In 17-18 mai  2014  Institutul Francez din Timişoara a organizat un mare eveniment dedicat copiilor şi părintilor  : « Casuta piticilor ». Pentru un weekend, Institutul francez s-a transformt intr-o casuţă pentru pitici, care a gazduit 50 de ateliere si activităţi gratuite pentru copii de toate varstele : ateliere de creatie,  de robotică, de zumba, de franceza, de engleza, de germana, de karate, de balet, de gimnastica, de origami, de arta, de dans sportiv, teatru pt copii, minidisco, etc.

Am participat cu drag la acest eveniment de mare ţinută, organizat impecabil şi cu multă dăruire de către inimoşii noştri prieteni cărora le mulţumim pentru efortul depus şi îi felicităm pentru realizare, asigurându-i că le vom fi alături şi la următoarea ediţie. Ne-am bucurat în cele două zile timp de câte o oră în compania micilor vizitatori veniţi să facă cunoştinţă cu roboţeii LEGO MINDSTORMS. Bucuria de pe feţele lor şi dorinţa de a absorbi cât mai multă informaţie în scurtul interval de timp avut la dispoziţie ne face să afirmăm că efortul nostru şi al organizatorilor a fost pe deplin răsplătit. Galeria foto de mai jos prezintă crâmpeie de la întâlnirile SmartClass cu copiii in cele două zile ale evenimentului.